Rådgivning

Vi erbjuder rådgivningstjänster för företagets alla faser. Vi hjälper dig att fatta välgrundade ekonomiska beslut och hitta optimala lösningar, t.ex. val av löneuttag, aktieutdelning eller periodiseringsfond.

Ekonomisk rådgivning – en investering

Vi hjälper dig att fatta välgrundade ekonomiska beslut och hitta optimala lösningar för dig och verksamheten. Rådgivning innebär en kostnad, men bra rådgivning är en investering som hjälper dig och ditt företag i framtiden.

Rådgivning ger ökad lönsamhet

En av de viktigaste rådgivningsfrågorna handlar om att öka ett företags lönsamhet genom att förvalta företagets ekonomi på bästa sätt. Vi går tillsammans igenom den mest lämpliga lösningen för dig som privatperson och ditt företag.

Vi har specialister och samarbetspartners

Som kund till RochS Sifferkontoret har du en ansvarig kontaktperson, dvs en personlig konsult/rådgivare som kan hjälpa dig med en mängd av rådgivningstjänster som vi kan erbjuda. Har du avancerade frågor inom vissa områden som exempelvis skatt, moms eller pension så tar vi hjälp av specialister eller samarbetspartners.

Våra redovisningstjänster

Starta​

Val av bolagsform? Enskild firma eller aktiebolag? Vill hjälper dig att välja rätt.

Driva​

Vi hjälper till att analysera alla siffror och resultatrapporter så att du bättre förstår hur det går för bolaget.

Upprätta  resultat- och/eller en likviditetsbudget.

Förfrågningar och kontakter med Skatteverket och Bolagsverket.

Skattefrågor

Ta ut lön eller aktieutdelning i mitt aktiebolag? Vi hittar bästa lösningen för dig och ditt bolag i kombination med din privatekonomi.

Förändring- eller utvecklingsarbete

Om och när du ska ombilda bolaget från enskild firma till aktiebolag?

Funderar du på eller vill börsintroducera ditt bolag så hjälper vi dig med det.

Digitalisera

Effektivisera bolagets administration eller vårt samarbete genom att övergå till digitala lösningar.

Är det lönsamt att digitalisera verksamheten nu när allt fler jobbar hemifrån? Är mitt lilla bolag tillräckligt stort för att ta steget? Vi ger dig svaren och hjälper dig med digitaliseringen. Läs mer under ”Digitalt Samarbete”.

Interimslösningar

Inhyrning av en extra resurs eller redovisningskonsult, en tillfällig ekonomiansvarig, hjälp med en organisationsförändring eller att införa nya rutiner.

Avveckla

Vi hjälper dig med att ta rätt beslut hur du avvecklar din verksamhet. Ska man sälja, likvidera eller överlåta bolaget, exempelvis genom ett generationsskifte?